Bedriften

Ole I. Dyrhaug

Ole Dyrhaug

Eier og driver i dag Dyrhaug ridesenter. Ole begynte riding i grensefjellene på Teveltunet i Meråker i 1977 rett etter endt militærutdannelse i Hans Majestets Kongens Garde.

Etter flere år med drift her, kom han tilbake til Tydal og overtok driften etter Oddmund i 1985, da Oddmund skulle pensjonere seg (skjedde jo aldri). Ole har m.a.o. ført turer i fjellene i over 20 år. Han kjenner hvert dalføre, bekk og har opparbeidet seg mye kunnskap om det kulturlandskap vi rider i. Videre kjenner han mange av fjellets historier og ikke minst menneskene som har ferdet i fjellene. Ole var i sin tid med på å grunnlegge "Hest i Turistnæring" som Dyrhaug er medlem av.

Vinteren går med til hest den også med pass og stell, men Ole er en meget kapabel skiløper og trives i fjellene denne årstiden også.

Ole leder ukesturene, samt en del 3 dagers turer og teltturen. Ole er 5. generasjon som driver med hest i Dyrhaugslekten.

Oddmund Dyrhaug

Oddmund Dyrhaug


Kjøpte sin første hest da han var 6 år. Har drevet med hester siden det.

Grunnla Dyrhaug ridesenter i 1971 og var den første i Norge til å begynne med islandshest i turistnæring i Norge. Reiste selv til Island og importerte de første 30 hestene til Norge i 1971, sammen med Ole som den gang var 14 og aldri hadde ridd hest før. Så bar det ut på tur med de første turister og resten er på sett og vis historie. Har importert ca 700 islandshester til Norge siden den gang og mesteparten av dem har han temt selv.

Selv om Oddmund er såkalt pensjonist og har oppnådd en voksen alder, er han like engasjert og involvert i Dyrhaug, og bor på Stuguvollmoen hvor hestene er på sommeren. Oddmund rir også noen 3 dagers turer og det er en opplevelse du bør unne deg.

Den 10.05.07 fikk Oddmund Dyrhaug Kongens Fortjenestemedalje i gull. Han har vært en pioner innen fjellridning i Norge.

Niklas Dyrhaug

Nilas Dyrhaug


Niklas har vært med på tur siden han var 8 år. Flere ganger i de senere år som dreng for Ole eller Oddmund.

Niklas har i de senere år vært mer på flere turer. Red som 10-åring fra Duved til Stugudal på en og samme dag, sammen med bestefar Oddmund.

Niklas er nå skiløper på heltid og er tatt opp i det norske A-landslaget i langrenn sesongen 2012/2013.

På sikt vil han lede egne turer. Niklas sitt meget sosiale vesen og det konstante muntrasjonråd han er, gjør han til en yndet deltaker på turene. De steder Niklas ikke har ridd til, har han besøk på sine mange løpeturer i fjellheimen.